Home / Blog / Zwangerschapsmasker

Zwangerschapsmasker

Zwangerschapsmasker

Zwangerschapsmasker, ook wel melasma of chloasma genoemd, is een donkere verkleuring in het gezicht.

Melasma komt met name voor in het gezicht en in de nek. De verkleuring is een spontane reactie van de huid en wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen.

De aandoening komt voornamelijk voor bij zwangere vrouwen, vandaar ook de naam zwangerschapsmasker. De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor er donkere vlekken ontstaan.

Bij een zwangerschapsmasker zijn deze pigmentvlekken meestal te zien op het voorhoofd, de jukbeenderen en rondom de ogen. Soms komen ook in de nek en op de armen enkele pigmentvlekken voor.

Tijdens het tweede en derde trimester van de zwangerschap kunnen vrouwen last krijgen van de verkleuring. Vrouwen die eenmaal last hebben gehad van een zwangerschapsmasker, zullen vaak bij een volgende zwangerschap wederom te maken krijgen met deze zwangerschapskwaal. Melasma komt ook voor bij vrouwen die hormonen gebruiken, zoals de anticonceptiepil. In enkele gevallen komt melasma ook voor, zonder zwangerschap of gebruik hormonen.

Voorkomen is beter dan genezen en de beste manier om een zwangerschapsmasker te voorkomen is om de zon te vermijden. Probeer tijdens de zwangerschap en enkele maanden daarna zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Blijf in de schaduw, draag een hoed of pet en een zonnebril. Sommige vrouwen hebben helaas een overgevoelige huid en zullen waarschijnlijk te maken krijgen met een zwangerschapsmasker.

Na de zwangerschap is de kans groot dat de melasma geleidelijk aan lichter word en binnen enkele maanden vanzelf weer verdwijnt.

Melasma of een zwangerschapsmasker is goed te behandelen met StarWhite crème. StarWhite bevat Bellis Perennis Flower Extract, dat rijk is aan Belides. Deze werkzamestof verlicht de huid en helpt bij het reduceren van pigmentvlekken.

Het toegevoegde Glycyrrhiza Glabra Root Extract bevat Glabridin. Deze werkzame stof is effectief in het voorkomen van huidpigmentatie en draagt bij aan een egale teint.

Zwangerschapsmasker

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.